Buikpijn de baas

Laat buikpijn verdwijnen

Buikpijn bij kinderen

Buikpijn bij kinderen. Indien bij je kind of jongere sprake is van langdurige, onbegrepen, terugkerende, chronische buikklachten, wordt er bij Buikpijn de baas medisch holistisch specialistisch centrum gekeken naar de oorzaak hiervan. Op een professionele manier zal medische diagnostiek en behandeling, aandacht zijn voor voeding, stress, slapen, school en ontspanning, levensstijl en wat er nodig is voor het ervaren van gezondheid voor je kind.

LANGDURIGE BUIKKLACHTEN

Heeft je kind/jongere al langere tijd, onbegrepen, terugkerende of chronische buikklachten, Prikkelbaardarmsyndroom (PDS), Coeliakie, obstipatie, diarree ? Zit je kind niet lekker in zijn/haar vel en/of heeft je kind moeite met inslaap komen, is er naast buikpijn regelmatig hoofdpijn, nekpijn of rugpijn? Maak dan een afspraak bij Buikpijn de baas medisch holistisch specialistisch centrum.

afspraak buikpijn de baas

Samen met ouders en het kind/jongere nemen we de tijd voor je kind/jongere en de buikklachten. Onze behandelingen worden als zeer prettig en ontspannen ervaren door ouders en kind/jongere. Er wordt op professionele wijze breed gekeken naar de oorzaak van de buikklachten. Naast diagnostiek en behandeling, besteden wij op een ontspannen wijze bij het kind/jongere passend aandacht aan voeding, stress, slapen, school, ontspanning, levensstijl en wat er nodig is voor het ervaren van gezondheid voor je kind of jongere.

Voor kinderen wel zo prettig, wij lopen niet in witte jassen! En onze praktijkruimten zijn kindvriendelijk en zien er huiselijk uit. Dit komt de sfeer het vertrouwen en daarmee de behandeling ten goede.

Mees en haar gekke buik

Mees en haar gekkebuik
Boek Mees en haar gekke buik.

Om kinderen voor te lichten en voor te bereiden, om lastige onderwerpen als poep luchtig bespreekbaar te maken. Wij van buikpijn de baas hebben het kinderprentenboek Mees en haar gekke buik geschreven voor kinderen van de basisschool. Een educatief boek wat niet in de praktijk van artsen, therapeuten en andere behandelaars mag missen. Maar ook voor ouders, scholen en kinderdagverblijven is dit een boek wat niet mag ontbreken. Het boek is te bestellen via ons contact formulier of in de (online) boekhandel.

De behandeling

De behandeling bestaat uit gemiddeld 6 bijeenkomsten bij enkelvoudige problematiek, bij meervoudige is dat 10-12 bijeenkomsten gedurende 3 maanden. Naast de behandelingen in onze praktijk is er voor je kind of jongere iedere dag ongeveer een half uurtje per dag ontspannende huiswerk wat fijn is om vlak voor het slapen gaan te doen. Zo slaapt je kind of jongere ook vaak beter.

In de eerste bijeenkomst van het buikpijn de baas traject besteden we uitgebreid aandacht aan het medisch onderzoek en luisteren we naar je kind/jongere en ook naar jou als ouder of verzorger. We kijken of we de oorzaak van de buikpijn kunnen vinden. Zo gaan we op onderzoek uit om te kijken hoe we het kind/jongere weer in de kracht kunnen krijgen, maar ook leren we weer de regie over de klachten en zich weer fijn te voelen.

Ouders hebben ook een actieve rol in het proces van hun kind/jongere. Na het gesprek maken wij een behandelplan en starten we met de uitvoering. Vanaf de eerste bijeenkomst beginnen we al met het klachtenvrij maken proces.

bristol stoelgangposter
Hoe ziet jouw poep eruit ?

Voordeel buikpijn bij kinderen

Veel kinderen/jongeren ervaren dit traject als erg prettig en ontspannend. Natuurlijk vinden ze het in het begin best spannend maar dat is echt na 1 behandeling weg.

We proberen op zoveel mogelijk manieren het leuk te maken en daar zetten we onze eigen Bristol stoelgang poster bij in zodat je kunt/jongere kan aanwijzen hoe zijn of haar poep eruit ziet. Aan het einde van het traject hebben we voor de kleinere kinderen een echt JOEPIEDEPOEPIE POEP diploma. En zelfs het buikpijn dagboek en het werkboek we zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt voor kinderen met mooie illustraties. Alles is afgestemd op elkaar en komen terug in de behandelingen.

diarree
Ziet jouw poep er ook wel eens uit als racepoep ?

© 2021 Buikpijn de baas

Thema door Anders Norén