Buikpijn de baas

Laat buikpijn verdwijnen

Kinder imaginatie

Het is bewezen dat kinderen rustig worden van deze en andere kinder imaginatie. Deze kinder imaginatie is speciaal geschreven voor kinderen met buikpijn. Lees dit in een rustig tempo voor. Zorg dat het kind lekker ongestoord er naar luistert en niet wordt afgeleid door anderen of omgeving. Je kan het ook inspreken op een telefoon. Je kind kan het dan helemaal alleen in alle rust en zonder afleiding rustig afluisteren om evt. daarna rustig in slaap vallen of weer verder gaan met de activiteiten van de dag. In ons buikpijn de baas programma gebruiken we ook nog en ander kinder imaginatie programma.

Het toverbos kinder imaginatie tegen buikpijn klachten.

Ga maar even lekker liggen op je bed of op een bank. Op een plekje waar niemand je stoort of afleidt.  Kruip maar lekker onder je dekbed of onder een warme deken. Als je wilt neem je lekker een knuffel mee, en misschien doe je een klein lichtje aan. Mocht je ondertussen in slaap vallen dan is dat helemaal prima, want ik ga je helpen helemaal ontspannen en fijn te voelen. Zodat je lekker kunt gaan slapen straks.

Want dit is jouw moment, jouw tijd om je helemaal ontspannen te voelen, en je lichaam helemaal kalm. Voel maar of je het helemaal lekker warm hebt en of je echt helemaal lekker ligt. Doe je armen en handen maar lekker los langs je lichaam. Zodat je ze bijna niet meer voelt. Zo lekker ontspannen. En als je het fijn vind mag je ook even je handen tegen elkaar wrijven en als je handen lekker warm zijn mag je ze ook op je buik leggen. Voel maar hoe de warmte van je handen door je buik stroomt.

En ondertussen sluit je vast lekker je ogen, doe maar. En haal maar een paar keer heel diep adem. En nog maar een keer. Voel maar dat je ademhaling steeds rustiger begint te worden en dat je dan zelf ook steeds rustiger wordt, fijn he?

 En stel je nu maar eens voor….

Je bent in een bos, een magisch toverbos. En je loopt stap voor stap in het bos over een mooi kronkelpaadje, het is een prachtig bos. Het is een heerlijke zonnige, vrolijke dag. De bomen, de bladeren hebben allemaal prachtige kleuren, precies zo als jij dat mooi vind, het is helemaal jouw bos.

Je ziet allemaal prachtige mooie kleuren, groen, geel, goud, oranje, rose en misschien zie je wel allemaal regenboogkleuren, wat jij maar mooi vind. Je loopt steeds verder het bos in, en je zult niet verdwalen want jij weet precies de weg.  Terwijl je verder loopt hoor je de takjes en steentjes onder je schoenen kraken, en je ruikt de geur van de bomen, ruik maar eens, snuif maar heel diep die lekkere geur van het magische toverbos op.  En je geniet meer en meer van dit prachtige bos, terwijl je lekker verder loopt in jouw eigen tempo over jou eigen gekozen pad.

En….luister eens ?

Wat hoor je daar in de verte ? Het lijkt wel of je een riviertje hoort stromen. Je hoort zachtjes het water stromen van de rivier. En terwijl je rustig verder loopt zie je daar tussen de vrolijke gekleurde bomen en bladeren de rivier, die zachtjes kabbelt langs de stenen in het water. Net las het bijzondere bos is deze rivier ook al zo bijzonder. Het is de allermooiste rivier die je ooit hebt gezien. En het is zo dichtbij je, je kan het bijna aanraken.

Het water stroomt zo fijn dat je er helemaal rustig van wordt, het kalmeert je helemaal. Het water stroomt zo rustig en het lijkt net alsof de zonnestralen het water nog meer mooie kleuren geeft. Het water is zo helder het lijkt wel een spiegel.

Je loopt naar het water en je kijkt in het water en je ziet jezelf het ontspant je nog dieper en dieper, je wordt nog rustiger en rustiger. Nog meer ontspannen. Terwijl je in die magische spiegel kijkt zie je dat er allemaal gekke planten achter je staan. Planten waar allerlei gekke stekels en prikkels aan zitten. Allemaal gekke kronkels en bochten.  Je kijkt er naar en je ziet steeds meer gekke kronkels en bochten op die bijzondere planten. Het zijn hele bijzondere planten.  Als je kijkt naar deze bijzondere planten dan lijkt het net je buik met al die gekke kronkels, en prikkels.

Terwijl jij maar blijft genieten van het rustige water en de mooie kleuren in het magische toverbos met de bijzondere bomen, bladeren en planten. Kun je nog meer ontspannen en nog meer genieten. Je merkt zelfs dat je er blij van wordt. Al je frustraties, boosheid, angst en verdriet verdwijnen helemaal. Alsof het toverbos  en die allemaal heeft laten verdwijnen.

En nu je weer in de spiegel van het water kijkt, staart zie je dat de planten opeens veranderen. Vond je ze eerst misschien nog een beetje eng. Nu worden de kleuren steeds mooier, liever en soepeler. Alle rare enge kronkels verdwijnen. Het worden mooie stengels met soepele bochten. De planten worden helemaal zo als jij het wilt. En kijk maar eens goed….

Er komen zelfs mooie bloemen aan, grote, kleine, heel veel of juist af en toe een. Ze worden precies zoals jij dat mooi vind. En helemaal glad, gaaf en soepel. Precies zoals het nu ook in je buik aanvoelt. Helemaal fijn en ontspannen, glad, gaaf en soepel. Je kunt hier op deze bijzondere plek in het magische toverbos alles precies zo laten stromen als jij dat wilt, net zoals het in je buik nu ook gaat stromen. Heerlijk fijn kalm en ontspannen.

Voel maar eens hoe fijn dat is. Voel maar hoe sterk je nu wordt. Net zo sterk als de bloemen en planten in jouw toverbos. En misschien zie je er nog wel wat dieren voorbij komen. Dieren lief en zacht die je heerlijk kunt knuffelen. Voel maar hoe zacht en lief ze zijn. Zo zacht is het nu ook in jouw buik. En neem dit lekkere fijne gevoel maar mee misschien voor de nacht als je gaat slapen, of misschien neem je het mee naar de dag die nu gaat komen. Voel maar hoe heerlijk rustig jij bent maar ook je buik is heerlijk rustig en ontspannen. Heel fijn.

Je merkt dat dit magische toverbos, deze heerlijke ontspannen plek jou rust geeft, dat je er blij word en je buik heerlijk rustig is. Je kunt naar deze fijne plak altijd weer terug gaan wanneer jij maar wilt. Naar deze plek in het magische toverbos. Door er alleen maar aan te denken en voor te stellen hoe het hier is. Deze rustige en fijne plek nodigt je uit om alle dingen los te spoelen en fijn te maken in je geest en je lichaam.

Je voelt je nu zo goed, fijn en fris dat je besluit om langzaam weer terug te gaan. Je loopt weer langs het pad waar welke je weer naar de uitgang van het magische toverbos, je kijkt nog een keer om en geniet nog van alle mooie kleuren van de bomen en de bladeren en de planten. Je voelt je goed rustig en kalm, je ervaart nieuwe frisse energie in je lichaam. Je hebt het geweldig gedaan, je buik weer helemaal soepel en gemaakt.

Je kunt je langzaam weer bewegen en misschien je ogen openen, en als je wilt gaan slapen laat je ze lekker dicht en val je heerlijk ontspannen in slaap en ben je morgen of straks weer vol nieuwe positieve energie en je buik is heerlijk ontspannen rustig, glad en soepel en blij.

Binnenkort is deze kinder imaginatie ook te downloaden als luisterbestand.

© 2021 Buikpijn de baas

Thema door Anders Norén