Buikpijn de baas

Laat buikpijn verdwijnen

Medicatie

Ondanks dat wij proberen medicatie te vermijden kan het soms prettig zijn toch iets in huis te hebben. Er is nog veel onduidelijk over de effecten, placebo effect is aanwezig. Niet dat dat erg is, als het jou helpt is dat prima! Maar bij langdurig gebruik altijd een arts of specialist raadplegen. Wij kijken liever eerst naar voedingspatronen en vocht inname. Zodra dat op orde is zie je klachten al verminderen of zelfs verdwijnen.

Pepermuntolie : Om kramp en pijnklachten te verlichten. De menthol zorgt voor ontspannen darmspierweefsel. Pepermuntolie is gunstig bij bloating.

medicatie bij buikpijn klachten pepermuntolie
Pepermuntolie als medicatie tegen buikpijn

Bij diarree wordt regelmatig imoduim of loperamide gebruikt. Deze medicatie zorgt ervoor dat de darmactiviteit afneemt, dat water en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Deze medicatie is vrij verkrijgbaar, of bij ons te bestellen. Deze medicatie is aan te bevelen niet te lang te gebruiken zonder overleg van arts of specialist.

Pijnstillers : Bij gebruik van pijnstillers voor langere tijd altijd opletten, dit kan maagproblemen opleveren. Ibuprofen, paracetamol en diclofenac kunnen helpen pijn verlichten.

Antidepressiva : Voor sommige mensen kan anti depressiva een gunstige werking hebben.

Bulkvormers, bv metamucil, volcolon etc. bevatten natuurlijke vezels, die laxerend werken. Het vergroot de hoeveelheid ontlasting en bevorderd de peristaltiek. Bulkvormers worden ingenomen met water, sap of yoghurt. De werkzame stof in deze medicatie is psyliumzaad, heel veel drinken is bij deze medicatie van belang anders kan het averechts werken.

Duspatal deze medicijnen wordt vaak voorgeschreven tegen darmkrampen. Het verslapt de werking van de dikkedarmspier. De werkzame stof in dit product is mebeverine.

En dan hebben we tot slot nog de vochtbinders, zoals bijvoorbeeld movicolon. Daarin is de werkzame stof macrogol, dit zorgt ervoor dat het water in de darmen wordt vastgehouden. Als gevolg dat de ontlasting zachter wordt en de stoelgang gestimuleerd.

Ook is er nog veel meer medicatie in de natuur reformwinkel verkrijgbaar. Infomeer goed wat bij u past en gebruik de medicatie niet te lang.

© 2021 Buikpijn de baas

Thema door Anders Norén