Buikpijn de baas

Laat buikpijn verdwijnen

Oefeningen buikpijn de baas

Oefeningen buikpijn de baas. Er zijn tal van oefeningen die geschikt zijn om buikpijn de baas te worden. Om je vast te helpen hebben we er hier een paar uitgeschreven. Binnenkort komen deze ook op video beschikbaar.

afspraak buikpijn de baas
Oefening 1 Leegpersoefening

Deze oefening is vooral fijn om ’s morgens te doen. Begin altijd aan de rechterzijde. Het doel van deze oefening is het tegengaan van een opgeblazen gevoel, winderigheid, gasvorming en obstipatie.

De uitgaanshouding is liggend op je rug met je knieën opgetrokken.

Leg je handen om je rechterknie. Adem in en trek je knie iets verder naar je toe. Op een uitademing laat je de knie weer los. 3x herhalen. Bij de derde keer trek je de knie dicht tegen de buik aan en adem in die stand enige tijd die door. Concentreer je op de linkerkant van je buik. Houd ondertussen je schouders laag. Dan strek je de beide benen weg en merk het verschil. Herhaal dit nu met de linkerknie. Bij het vasthouden bij de derde keer focus je dan op de rechterzijde van je buik. Strek daarna de beide benen en voel eens hoe dit voelt. Je merkt duidelijk verschil.

Oefening 2 De boot

Deze oefening heeft als doel het opheffen van stuwingen in de buik en het versterken van rugspieren.

De starthouding is op je buik liggend en breng de aandacht naar de achterkant van je lichaam. Adem lekker rustig door. Strek je rechterarm naar voren en til hem een stukje op. Doe dit 3 keer achter elkaar. Strek dan je rechterbeen en til deze een stukje op. Doe ook dit 3 keer rustig achter elkaar. Vervolgens strek je de rechterarm en de rechterbeen tegelijk ook weer 3 keer achter elkaar. En voel dan het verschil met de linkerkant, doe vervolgens het zelfde met de linkerkant. Je begint met de linkerarm, dan het linkerbeen en vervolgens beide tegelijk.

Als je dit al wat vaker hebt geoefend of als je goed getrainde spieren hebt kun je de oefening (op termijn) uitbreiden.

Je rechterarm en je linkerbeen op te heffen en je linkerarm en rechterbeen. En als het nog beter gaat dan twee armen en twee benen tegelijk heffen. Blijf gedurende de oefening rustig door ademen en niet je ademhaling vast te zetten. Tijdens de oefening wel je bilspieren aanspannen.

oefening 3 de anuskramp oefening

Deze oefening wordt in de praktijk regelmatig gebruikt en als zeer prettig ervaren bij patiënten/cliënten met anuskramp. Het doel van deze oefening is het trainen van je sluitspier en de bekkenbodem. De houding is zittend of liggend op de grond. Heb je last van acute kramp dan geeft een nat warm washandje verlichting.

Knieën opgetrokken of op je handen en knieën, wat voor jou het prettigst voelt. Concentreer je volledig op je anus, stulp op de inademing de anus uit naar buiten en trek op de uitademing de anus krachtig naar binnen en omhoog.

Om een goed ritme te verkrijgen kun je eventueel ook je handen gebruiken en laat deze met je adem meebewegen open en dicht.

© 2021 Buikpijn de baas

Thema door Anders Norén