Buikpijn de baas

Laat buikpijn verdwijnen

Verwijzers

Verwijzers informatie,

GELIJKWAARDIGHEID

Buikpijn de baas medisch specialistisch holistisch centrum werkt graag met u als (huis)arts, (kinder) psycholoog of eerstelijns specialist op basis van gelijkwaardigheid en streeft naar een goede werkrelatie met het belang van de patiënt / cliënt voorop.

Na een consult brengen wij u op de hoogte van onze bevindingen. En ook na afloop van het traject brengen we u op hoogte van het verloop. Mocht er tussentijds contact nodig zijn dan zullen wij u ten alle tijde zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen.

Ook wij hebben graag een verwijsbrief van u beslist noodzakelijk is het niet.

VERWIJZER HOUDT REGIE, Medische hypnotherapeut ondersteunt.

Buikpijn de baas is medisch specialistisch holistisch centrum onderscheidt zich door hoogwaardige, holistische wijze gespecialiseerd in buikpijn en SOLK klachten in samenwerking met de huisarts. Bij ons vindt u de persoonlijke betrokkenheid die bij zorgverlening zo belangrijk is. Medisch hypnotherapeut Mariska Bruinenberg staat klaar om vanuit haar brede kennis en achtergrond uw cliënten op een gelijkwaardige wijze te behandelen. Daar naast bestaat het team uit een gespecialiseerde bekkentherapeut en diëtist.

mees en haar gekkebuik
Boek Mees en haar gekke buik.

Om kinderen voor te bereiden op onze behandeling is het boek Mees en haar gekke buik een aanrader. Op een eenvoudige en duidelijke wijze leggen ze uit wat voor klachten je kunt ervaren en hoe het is op te lossen. Dit boek is een absolute aanrader voor uw praktijk. Indien u patiënten/cliënten verwijst kunnen wij u een exemplaar toe zenden. Maar ook bij ons en de (online)boekhandel te koop.

Alle onderzoeken worden op korte termijn gedaan en u krijgt direct een terugkoppeling. Bij Buikpijn de baas houdt u als (huis) arts de regie: naar de huisarts als het kan, naar buikpijn de baas als het nodig is

VEILIGHEID van de patiënt/cliënt IS heeft onze PRIORITEIT NUMMER ÉÉN

Bij buikpijn de baas luisteren we heel goed naar onze patiënten/cliënten wat heeft het nodig heeft. Bij het advies staat de wens en de behoefte van het kind/ jongeren en de ouders centraal. Bij volwassenen staat de persoon en het gezin/ omgeving centraal In onze werkwijze wordt een kind en de ouders/verzorgers bewust betrokken bij de behandeling. Bij volwassenen kunnen dat andere factoren uit de omgeving zijn.

BELANGRIJKE KERNWAARDEN IN ONZE PRAKTIJK MET PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR DE PATIENT/CLIENT


– Veiligheid
– Aandacht
– Gelijkwaardigheid
– Kwaliteit

Opzet van de behandeling

De behandeling bestaat uit vier modules en bevat bij enkelvoudige problematiek 6 sessies gedurende 3 maanden, bij meervoudige is dit 10-12 sessies gedurende 3 maanden.

1. Rechtstreekse beïnvloeding van de buikpijn. Tijdens deze module worden patiënten/cliënten ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefening aangeleerd om de pijn direct te leren beïnvloeden. Ook wordt afleiding zoeken tijdens buikpijnaanvallen aangemoedigd.

2. Cognitieve therapie. Deze module richt zich op het veranderen van catastroferende of defaitistische cognities. Ook komen hier helpende gedachten aan bod om beter met stress te leren omgaan.

3. Veranderingen in gedrag. Deze module is geschikt voor de kinderen die veel activiteiten vermijden door hun pijn en onhandig pijngedrag vertonen.

4. Reacties van ouder en/of omgeving. Deze module wordt toegepast indien ouders op een onhandige manier op de klachten van het kind reageren en op die manier de klachten in stand houden. Of op volwassenen en hun omgeving. Voorafgaand aan de behandeling vindt diagnostiek plaats, die zich richt op de onderwerpen die in deze modules aan bod komen.

opleiding EN TRAINING ZORGPROFESSIONALS

Als verwijzers kunnen wij u ook opleiden of trainen. Naast het behandelen van patiënten/cliënten verzorgen wij ook opleidingen en trainingen aan zorgprofessionals en therapeuten. Voor deze opleiding en training is bij diverse partijen accreditatie aangevraagd. Zodat deze meetellen binnen diverse beroepsverenigingen als bij/nascholingspunten. Bij de opleiding hoort ook een supervisie traject.

bristol stoelgangposter
  • Wij hebben een eigen variant gemaakt op de klinische bristol stoelgang poster. Deze is te bestellen via het contact formulier voor €24,95

© 2021 Buikpijn de baas

Thema door Anders Norén